пʼятниця, 21 червня 2024 20:31

КНДР може направити свою армію в Україну - експерт

КНДР може направити свою армію в Україну - експерт
Про можливість відправки на війну контингенту КНДР вже говорили раніше. Фото: naenara.com.kp

Північна Корея може відправити свої війська на фронт в Україні.

Такі розмови вже ходили влітку 2022 року, сказав військовий експерт Defense Express Іван Киричевський, передає "Еспресо".

"Втім, саме тоді зʼявилась історія, що північнокорейська робоча сила використовується окупантами в Маріуполі для військового будівництва. Тобто, вже торгівля людьми між двома диктаторами відбувається й експедиційний корпус може бути продовженням цієї історії. Однак, ми побачимо результати зустріч Путіна й Кім Чен Ина й те, про що вони домовились, лише ближче до осені", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Північна й Південна Кореї та їхні арсенали - чого очікувати і чого боятися?

В умовах санкцій Північна Корея продовжує виробляти РСЗВ та інше озброєння. Уявлення про ізоляцію цієї країни перебільшене.

Киричевський зауважив, що КНДР постачала своє озброєння на ринки Близького Сходу. Там зокрема виробляють озброєння тих калібрів, яких у Росії немає.

Російський диктатор Володимир Путін і лідер КНДР Кім Чен Ин підписали договір про всеосяжне стратегічне партнерство. Документ передбачає надання взаємної допомоги в разі агресії проти однієї з цих держав.

Зараз ви читаєте новину «КНДР може направити свою армію в Україну - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі