четвер, 03 лютого 2022 15:02

У ВООЗ спрогнозували завершення Covid-пандемії у Європі

У ВООЗ спрогнозували завершення Covid-пандемії у Європі
Тривалий період спокою та набагато вищого рівня захисту населення від будь-якої передачі вірусу може розпочатися вже весною. Фото: pixabay.com

Європа близька до завершення пандемії коронавірусу.

Наразі у країн Європи з'явилася унікальна можливість узяти Covid-19 під контроль, заявив на брифінгу директор Європейського бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я Ганс Клюге, пише The Associated Press.

"Кількість смертей від коронавірусу виходить на плато. Європа має можливість завершити пандемію завдяки трьом факторам: високому рівню вакцинації населення та зараження, схильності вірусу до меншого поширення в теплу пору року та меншого ступеня важкості штаму Omicron. Цей період підвищеного захисту слід розглядати як припинення вогню, яке може дати нам міцний мир", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До червоної зони можуть потрапити ще дев'ять областей

Клюге вважає, що тривалий період спокою та набагато вищого рівня захисту населення від будь-якої передачі вірусу може розпочатися вже навесні. Він також закликав країни Європи передавати вакцини через кордони, щоб зробити препарати доступнішими.

Учені неодноразово зазначали, що якщо більшість населення світу не буде вакциновано, подальше поширення коронавірусу може призвести до заразніших і смертоносніших мутацій.

Минулої доби в Україні діагностували 39 620 нових випадків коронавірусу. Це найбільша кількість хворих за час пандемії в Україні. Серед інфікованих – 4 446 дітей й 1 035 медпрацівників. Померли 210 хворих. Одужали 9 380 осіб.

Зараз ви читаєте новину «У ВООЗ спрогнозували завершення Covid-пандемії у Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі