середа, 05 січня 2022 11:33

У світі перестали працювати телефони Blackberry

У світі перестали працювати телефони Blackberry
12 років тому Blackberry займала 20% світового ринку смартфонів. Фото: Reuters

Канадська компанія Blackberry відключила свої фірмові сервіси та повністю припинила підтримку класичних смартфонів.

Служби та сервіси перестали працювати на смартфонах і планшетах з Blackberry OS 10, OS 7, PlayBook OS 2.1, а також ранніми версіями системи, пише MacRumors.

"По суті телефони компанії перетворилися на цеглини, з яких уже не можна ні зателефонувати, ані відправити SMS", - йдеться у повідомленні.

12 років тому Blackberry займала 20% світового ринку смартфонів. Компанія здійснила декілька спроб повернутися на ринок, почавши випуск смартфонів на Android. Відновити прихильність аудиторії компанії так і не вдалося, після чого вона остаточно відмовилася від розробки пристроїв і зосередила свою увагу на софті в області кібербезпеки для корпоративних клієнтів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Apple досягла рекордної капіталізації у $3 трлн

Blackberry зарекомендувала себе як нетиповий гравець на сучасному ринку мобільних телефонів. Доки інші великі виробники повністю переключилися на випуск практично однакових за зовнішнім виглядом смартфонів, ця фірма продовжувала виробництво класичних кнопкових апаратів, намагаючись оснащувати їх актуальними функціями.

Втрати компанії почалися разом із анонсом першого iPhone 2007 року. Пристрій Apple перевернув ринок смартфонів і все ще залишається на ньому лідером. Через 10 років частка Blackberry на ньому досягла нуля.

Зараз ви читаєте новину «У світі перестали працювати телефони Blackberry». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі