субота, 22 жовтня 2022 05:45

У США обговорюють передачу Україні винищувачів F-16

У США обговорюють передачу Україні винищувачів F-16
Україні можуть передати винищувачі F-16. Фото: Public Domain

Конгресмен-демократ від штату Каліфорнія Джим Коста не виключив передачу Україні винищувачів F-16 для боротьби з дронами.

Таке питання розглядається, повідомив Коста в ефірі Голосу Америки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ потребують сучасні винищувачі вже сьогодні. Але є ризики – Ігнат

"З атаками дронів ми маємо знайти найкращий спосіб надання допомоги Україні. Я декілька разів обговорював цю проблему з нашими військовими. Передача винищувачів F-16 - одна з ідей, яка сьогодні розглядається. Українські пілоти одні з найталановитіших у світі і ми зможемо їх навчити за максимально короткий час", - заявив американський конгресмен.

Він висловив сподівання, що "Путін прийде в себе якнайшвидше". Однак, якщо війна продовжиться, США й надалі підтримуватимуть Україну.

F-16 – багатофункціональний легкий військовий реактивний літак, який є наймасовішим винищувачем четвертого покоління.

Цей винищувач користується успіхом на міжнародному ринку і перебуває на озброєнні 25 країн, що робить його найбільш розповсюдженим бойовим літаком у світі.

Вартість однієї одиниці F-16 (1975 рік) становить $4,5 млн. При цьому модернізований F-16D Block 52 коштує на ринку близько $34 млн.

Зараз ви читаєте новину «У США обговорюють передачу Україні винищувачів F-16». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі