неділя, 18 березня 2018 17:51

У Санкт-Петербурзі затримали борців за звільнення Криму

У Санкт-Петербурзі затримали борців за звільнення Криму
Активісти "Стратегії-18" проводили акцію у Пітері на підтримку деокупації Криму. Вона є традиційною та відбувається 18 числа кожного місяця. Фото: Facebook

Двох російських активістів, які виступають за повернення Криму Україні, затримали 18 березня.

Один із чоловіків належить до організації "Стратегія-18". Інший проводив одиночний пікет з прапором України та плакатом про вбитого окупантами кримчанина Решата Аметова, повідомляє Крим Реалії. Журналісти посилаються на представника прес-служби руху "Солідарність", учасники якого входять до ініціативної групи "Стратегія-18", Ольгу Смирнова.

На активіста "Стратегії-18" Володимира Шипіцина напали під час акції. Він застосував проти нападників газовий балончик. За це його затримали. Склали протокол за дрібне хуліганство. Затримали на 48 годин.

"Сиджу у 78-му відділку поліції після нападу на мене двох. Страшно болить скроня і щелепа. Але протокол пишуть на мене за застосування газового балончика проти нападників. Мабуть, менти хотіли, щоб мене убили", - написав Володимир на своїй сторінці у Facebook.

Інший затриманий - Михайло Герасимов. Він проводив у Пітері одиночник пікет з прапором на плакатом. На папері був напис: "За цей прапор кримський татарин Решат Аметов був викрадений і вбитий окупантами".

Герасимов перебуває у відділку поліції Центрального району Санкт-Петербурга. Поки ніяких звинувачень йому не пред'явлено. Правоохоронці випадок не коментують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Видадуть заднім числом: медалі "за вибори" застряли на Керченській переправі

У Москві на Манежній площі поліція затримала кубанську активістку Дар'ю Полюдову. Про це жінка повідомила особисто по телефону "ОВД-Инфо". За її словами, причиною затримання стала стрічка з кольорами українського прапора на її одязі. Активістка стояла з одиночким пікетом. Протестувала проти виборів. Тримала плакат, який називає Путіна злодієм і закликає до бойкоту.

Зараз ви читаєте новину «У Санкт-Петербурзі затримали борців за звільнення Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі