неділя, 17 квітня 2022 14:45

У Росії припиняють роботу військові заводи. Працівників відправляють на війну в Україну

У Росії припиняють роботу військові заводи. Працівників відправляють на війну в Україну
За участь у війні людям пропонують 50 тис. на місяць. Фото: armyinform

У Росії зупиняються заводи через санкції, оскільки своїми силами вони не можуть виробляти продукцію. Працівників заводу або відправляють у вимушену відпустку, або воювати в Україну.

Пропонована зарплатня за участь у війні – 50 тис. рублів на місяць, повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України в Telegram.

Працівникам дають вибір: іти в неоплачувану відпустку або підписувати контракт зі збройними силами для участі у війні в Україні. Рекомендована посада – "оператор-навідник" ЗРК "Бук".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єрмак сказав, за яких умов нові санкції ЄС стануть дієвими

Виробничі потужності "Ульяновського механічного заводу" фактично зупинені. УМЗ – виробник радіолокаційних систем і засобів протиповітряної оборони ближньої і середньої дальності для сухопутних військ ЗС РФ (ЗРК "Бук", ЗРК "Куб", ЗГРК "Тунгуска").

Зі слів працівників, продовжувати виробництво власними силами завод не може, оскільки в технологічному процесі не використовується "практично нічого російського".

Керівництво заводу шукає можливості обійти санкції та налагодити постачання через треті країни, зокремаКазахстан. Але такі схеми призводять до значного подорожчання комплектовання через необхідність платити за послуги країнам-посередникам. Але це не передбачено бюджетом і збільшити його немає можливості.

Відмова багатьох країн запровадити санкції проти Росії призвела до розколу у світі. Це дозволить Москві обійти обмежувальні заходи. Лідери західних держав намагаються побудувати глобальну коаліцію з ізоляції Росії, але стикаються з опором найбільших країн, зокрема таких демократій, як-от Індія, Бразилія та ПАР.

Зараз ви читаєте новину «У Росії припиняють роботу військові заводи. Працівників відправляють на війну в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі