неділя, 17 квітня 2022 11:18

Санкції проти Росії розкололи світ: що відбувається

Санкції проти Росії розкололи світ: що відбувається
Санкції проти Росії через війну в Україні призвели до розколу у світі Фото: armyinform

Відмова багатьох країн запровадити санкції проти Росії призвела до розколу у світі.

Це дозволить Москві обійти обмежувальні заходи, пише видання Wall Street Journal.

Лідери західних держав намагаються побудувати глобальну коаліцію з ізоляції Росії, але стикаються з опором найбільших країн, у тому числі таких демократій, як Індія, Бразилія та ПАР.

"Цей розкол відкриває Росії можливості для обходу західних санкцій і дозволяє Москві говорити, що її підтримують у всьому світі", - зазначають автори.

"Опір, значною мірою спричинений економічними інтересами, обмежує тиск на президента Володимира Путіна. Демонструє, як групуються держави на світовій арені — що нагадує часи холодної війни, коли багато країн намагалися уникнути суперництва між США та Радянським Союзом", — наголошується у матеріалі.

Як один з прикладів наводиться Саудівська Аравія. Ця країна, будучи давнім стратегічним партнером США, відмовилася засуджувати Москву. Не стала на заклик Вашингтона збільшувати видобуток нафти, щоб стримати зростання цін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський закликав Байдена внести Росію у список держав-спонсорів тероризму - ЗМІ

"Китай розглядає Росію як союзника у протистоянні США та їхнім західним союзникам. Два сусіди прагнуть зруйнувати очолюваний Штатами світовий порядок і зробити так, щоб Пекін і Москва контролювали свої регіони", — йдеться у статті.

Грузія сприятиме дотриманню всіх санкцій проти Російської Федерації, повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба після розмови з грузинським колегою Іллею Дарчіашвілі.

Спікер парламенту Грузії Шалва Папуашвілі та грузинські депутати відвідали Бучу та Ірпінь, щоб побачити наслідки звірств російської армії. Папуашвілі зауважив, що все побачене доводить акт російської агресії проти України та нагадує про події в Грузії.

Зараз ви читаєте новину «Санкції проти Росії розкололи світ: що відбувається». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі