середа, 02 березня 2022 17:31

Спецтема: Війна Росії проти України

У Росії хочуть саджати на 15 років за правду про вторгнення в Україну

У Росії хочуть саджати на 15 років за правду про вторгнення в Україну
Путінська влада усіма силами не хоче допустити до людей правду про війну. Фото: Pexels

Російська Держдума хоче карати ув'язненням спробу поширити правду про війну в Україні.

Про це повідомляє "Комерсантъ".

Голова комітету Держдуми з безпеки та протидії корупції Василь Піскарьов повідомив, що до нижньої палати внесли поправки, які передбачають покарання у вигляді 15 років позбавлення волі за поширення "фейків щодо дії збройних сил Росії".

Депутат сказав, що поправки внесуть до законопроєкту щодо "протидії на недружні дії США та інших країн". Він уже пройшов перше читання у Держдумі.

Поправки припускають за виготовлення "фейків" та їх поширення – до трьох років позбавлення волі. Якщо діяльність здійснюється з використанням службового становища, у групі чи з використанням інтернету – від 5 до 10 років позбавлення волі. Якщо розповсюджувач знає, що інформація є "хибною", і вона призвела до "громадсько небезпечних наслідків" — до 15 років позбавлення волі.

Найближчі засідання Держдуми заплановані на 4, 9 та 10 березня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Путін весь у крові" - карикатуристи створили шаржі на президента Росії

У Росії вже почалася боротьба з поширенням об'єктивної інформації про війну. 1 березня на вимогу Генпрокуратури заблокували доступ до сайтів "Эха Москвы" і "Дождя". Радіостанцію "Эхо Москвы" відключили від ефіру. Роскомнагляд погрожує блокуванням "Вікіпедії" за статтю про вторгнення.

Росія о 4:00 ранку 24 лютого напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «У Росії хочуть саджати на 15 років за правду про вторгнення в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі