четвер, 04 квітня 2024 11:47

У Польщі кажуть, що не просили забороняти транзит української агропродукції

У Польщі кажуть, що не просили забороняти транзит української агропродукції
У Польщі продовжать дію ембарго. Фото: Pexels

Польща продовжить дію ембарго на імпорт з України круп, кукурудзи, ріпаку, соняшнику, борошна, висівок, шроту і макухи.

Але транзит української агропродукції забороняти не просили, повідомляє Міністерство сільського господарства Польщі.

"У зв'язку з тим, що українська сторона заявила, що транзит її сільгосппродукції через Польщу буде обмежений мінімумом із квітня по червень цього року, Мінсільгосп не звертався з проханням до уряду Польщі щодо призупинення транзиту української сільгосппродукції через територію Польщі", - йдеться в повідомленні міністерства.

Там кажуть, що домовленості з фермерами значною мірою вже реалізовані. Влада Польщі змогла домовитися з Європейською комісією, яка послабила багато положень "зеленого курсу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польська опозиція заявила про ембарго на агропродукцію з України, РФ і Білорусі

"Фермери, які протестують, мають визнати їх задовільними", - йдеться у заяві.

Міністерство розробило правила надання допомоги польським аграріям, зокрема щодо виплати їм субсидій на зернові у розмірі 200 злотих/т та 300 злотих/т. Зараз триває затвердження цього. Водночас ведеться робота щодо збереження рівня сільгоспподатку на рівні 2023 року.

"З огляду на вищевикладене, слід констатувати, що Міністерство сільського господарства та сільського розвитку виконує вимоги та домовленості, досягнуті з представниками протестувальників-фермерів", - підсумували у міністерстві.

Торік у листопаді польські перевізники розпочали блокування руху вантажівок у пунктах пропуску "Краківець-Корчова", "Ягодин-Дорогуськ" і "Рава-Руська-Гребенне". Згодом до страйків на кордоні долучилися польські фермери.

Минулої неділі на українсько-польському кордоні були заблоковані шість напрямків, у чергах перебували 2,4 тис. фур.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі кажуть, що не просили забороняти транзит української агропродукції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі