неділя, 03 березня 2024 11:01

Яка ситуація на кордоні з Польщею - Демченко повідомив останні новини

Яка ситуація на кордоні з Польщею - Демченко повідомив останні новини
На кордоні застрягли 2,4 тис. вантажівок. Фото: Держприкордонслужба

Усі шість напрямків на кордоні з Польщею блокують.

На території Польщі в бік України застрягли 2,4 тис. вантажівок. Речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко сказав про це в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

Найбільша черга стоїть у напрямку контрольного пункту пропуску "Краківець" та "Ягодин".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польські фермери зрозуміли, що їх використовує РФ - Мінекономіки

На КПП "Шегині" польські фермери заблокували повністю можливість проїзду вантажівок в обох напрямках. Пропускають лише фури, які везуть гуманітарні чи важливі вантажі для України.

"Нагадаю про те, що КПП "Яготин" - найбільший інфраструктурний напрямок де може перетинати кордон 1200-1400 вантажівок в обох напрямках. Натомість зараз пропускаються лише вантажні засоби, які слідують в Україну. За минулу добу таких було лише 70. Натомість жодна вантажівка не перетинає кордон в бік Польщі, оскільки їх не пропускають" , - повідомив Демченко.

Протестувальники не блокують рух для легкових автомобілів й автобусів.

Польським фермерам не вдалось укласти домовленості з главою уряду Дональдом Туском. Вони планують подальші акції протесту.

Торік у листопаді польські перевізники розпочали блокування руху вантажівок у пунктах пропуску "Краківець-Корчова", "Ягодин-Дорогуськ" і "Рава-Руська-Гребенне". Згодом до страйків на кордоні долучилися польські фермери.

Зараз ви читаєте новину «Яка ситуація на кордоні з Польщею - Демченко повідомив останні новини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі