вівторок, 05 березня 2024 16:30

Польська опозиція заявила про ембарго на агропродукцію з України, РФ і Білорусі

Польська опозиція заявила про ембарго на агропродукцію з України, РФ і Білорусі
Про ембарго заявив депутат з польської опозиційної партії "Право і справедливість". Фото: @KancelariaSejmu

У Польщі депутати опозиційної партії "Право і справедливість" внесуть до Сейму проєкт резолюції, в якому міститься заклик до уряду запровадити повне ембарго на сільськогосподарську і продовольчу продукцію з України, Російської Федерації і Білорусі, вихід із "Зеленого курсу" ЄС і запровадження субсидій для фермерів.

Про це повідомило Polskie Radio.

"По-перше, це питання, яке визначає, бути чи не бути польському сільському господарству, тобто ембарго на імпортовані з України продукти харчування та сільськогосподарську продукцію. Звичайно, ми виступаємо за те, щоб це ембарго також поширювалося на продукти харчування і сільськогосподарську продукцію з Росії та Білорусі", - заявив депутат Маріуш Блащак.

Він заявив, що другою вимогою резолюції є відмова від "Зеленого курсу" ЄС. "Зелений курс справді надзвичайно небезпечний для майбутнього сільського господарства - польського та європейського сільського господарства", - сказав Блащак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба повідомив про позитивну розмову з польським колегою: подробиці

"Третій пункт стосується підтримки, компенсації фермерам, які зазнають збитків, пов'язаних із усім, що пов'язане з відновленням Російської імперії Путіним та наслідками війни, яка є результатом нападу Росії на Україну. Польський уряд зобов'язаний підтримувати фермерів", - заявив Блащак.

Колишній прем'єр-міністр Матеуш Моравецький заявив, що "резолюція зобов'язує уряд вжити негайних дій, які захистять інтереси польського села та всієї польської економіки".

Торік у листопаді польські перевізники розпочали блокування руху вантажівок у пунктах пропуску "Краківець-Корчова", "Ягодин-Дорогуськ" і "Рава-Руська-Гребенне". Згодом до страйків на кордоні долучилися польські фермери.

Минулої неділі на українсько-польському кордоні були заблоковані шість напрямків, у чергах перебували 2,4 тис. фур.

Зараз ви читаєте новину «Польська опозиція заявила про ембарго на агропродукцію з України, РФ і Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі