четвер, 20 грудня 2018 22:50

У лондонському аеропорту застрягло 11 тисяч пасажирів

У лондонському аеропорту застрягло 11 тисяч пасажирів
Два дрони паралізували роботу лондонському аеропорту Гатвік. Фото: Tripway

У лондонському аеропорту Гатвік скасували всі рейси через двох дронів, які помітили над злітною смугою. Близько 11 тис. людей застрягли в аеропорту.

Летовище розташований за півсотні кілометрів від Лондона. Деяким пасажирам запропонували готель і проїзд туди. Про це повідомляє "Сегодня".

Рейси на посадку аеропорт теж не приймає – всі літаки перенаправляються в Париж або Амстердам. Наразі адміністрація з'ясовує, хто і з якою метою запустив дрони над летовищем.

"Щоразу, коли ми думаємо, що дрони вже зникли і хочемо відкрити злітну смугу, безпілотники знову з'являються. Тому я абсолютно переконаний, що це спланована акція з метою порушити роботу аеропорту", – наголосив начальник поліції аеропорту Джастін Бартеншоу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали фото з місця падіння винищувача Су-27 на Житомирщині

Згідно з британським законодавством, безпілотні літаючі апарати повинні триматися в радіусі кілометра від кордонів аеропортів.

Зараз слідчі обчислюють зловмисників – до розшукових робіт залучено 20 поліцейських підрозділів. А за подібні витівки порушникам загрожує 5 років в'язниці.

Аеропорт "Бориспіль" під Києвом тимчасово припиняє прийом імпортних вантажів. Частина посилок лежать під снігом вже тижнями.

Зараз ви читаєте новину «У лондонському аеропорту застрягло 11 тисяч пасажирів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі