неділя, 20 березня 2022 09:38

У Китаї натякнули, чию сторону займають у війні РФ проти України

У Китаї натякнули, чию сторону займають у війні РФ проти України
Позиція Китаю щодо війни в Україні збігається з сподіваннями більшості країн, заявили у МЗС КНР. Фото: ukrinform.net

Під час переговорів Пекіна і Вашингтона глава Китаю Сі Цзіньпін запропонував своє вирішення "української кризи". Він сказав президенту США Джо Байдену, що позиція Китаю щодо війни в Україні збігається з сподіваннями більшості країн.

Про це розповів керівник Міністерства закордонних справ КНР Ван Ї, повідомляє CGTN.

Ван сказав, що найважливіше послання китайського президента полягає в тому, що Китай завжди був силою для миру в усьому світі.

"Ми завжди виступали за підтримку миру та протидію війні. Це не лише закладено в історії та культурі Китаю, а й у зовнішній політиці, якої Китай завжди дотримувався", - сказав Ван.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Почалася Третя світова війна, просто Захід цього ще не розуміє"

Нагальним пріоритетом для всіх сторін є спільна робота щодо сприяння діалогу та переговорів між Росією та Україною, якнайшвидшого припинення бойових дій та запобігання жертвам серед цивільного населення і гуманітарної кризи, додав Ван.

Надійним рішенням, продовжив він, буде відмова від холодної війни, утримання від конфронтації блоків та побудова збалансованої, ефективної та сталої архітектури безпеки у регіоні для забезпечення миру та безпеки на європейському континенті.

Позиція Китаю збігається з сподіваннями більшості країн, сказав Ван.

"Час покаже, що китайська позиція знаходиться на правильній стороні історії".

13 березня стало відомо, що Росія попросила Китай про військову і фінансову допомогу у війні проти України. Після вторгнення окупаційних військ в Україну Китай відмовився засуджувати Росію.

18 березня президент США Джо Байден і голова КНР Сі Цзіньпін провели переговори про двосторонні відносини, ситуацію в Україні та інші питання, що становлять взаємний інтерес. Спілкувалися дві години по відеозв'язку. У Білому домі підтвердили, що розмова між лідерами стосувалася війни в Україні. Байден описав наслідки для Китаю, якщо ця країна надасть допомогу Росії.

Зараз ви читаєте новину «У Китаї натякнули, чию сторону займають у війні РФ проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі