субота, 24 листопада 2018 11:05

У Білорусі посилили інтернет-цензуру

У Білорусі посилили інтернет-цензуру
У Білорусі збиратимуть дані про інтернет-користувачів. Зображення: Front News International

У Білорусі будуть ідентифікувати за особистими телефонами користувачів, які пишуть коментарі в інтернеті згідно із новим прийнятим законом.

"Ми не забороняємо висловлювати свою думку, але важливо, щоб слова не суперечили законам країни", — пояснив міністр інформації Білорусі Олександр Карлюкевич.

Інтернет-ресурси зможуть збирати різні персональні дані користувачів: прізвище, ім'я, по батькові, стать, дату і місце народження, адреса електронної пошти та інформацію про час публікації. Відомості будуть надаватися на вимогу наглядових відомств.

Користувач, який хоче створити коментар, відправлятиме послання на той чи інший інтернет-ресурс і залишатиме номер телефону. Йому прийде спеціальний код, який активує можливість написання коментаря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що дозволено українцям в інтернеті, а що - ні

Ідентифікацію збираються запровадити вже з 1 грудня.

Засуджений в Білорусі до чотирьох років обмеження волі в установі відкритого типу за "напад на міліціонера" українсько-білоруський журналіст Дмитро Галко виїхав в Україну.

Зараз ви читаєте новину «У Білорусі посилили інтернет-цензуру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі