четвер, 01 листопада 2018 21:07

Журналіст втік з Білорусі в Україну

Журналіст втік з Білорусі в Україну
Дмитро Галко виїхав з Білорусі в Україну. Фото: HGJK

Засуджений в Білорусі до чотирьох років обмеження волі в установі відкритого типу за "напад на міліціонера" українсько-білоруський журналіст Дмитро Галко виїхав в Україну.

Про це розповів його батько Микола, передає "Радіо Свобода".

Журналіст також написав про це на своїй сторінці в Facebook. Він передав "привіт із волі" та прикріпив фото, на якому біля моря обіймає дитину.

"Громадянин начальник! Тут така справа, я подумав, що бути старанним мучеником і вчасно з'явитися для відбування покарання за сфальсифікованим звинуваченням – це, звичайно, круто. Є в цьому якийсь пафос і каприз. Але мені чомусь здається, що ось цьому малюкові я поки потрібніший, ніж вам. Привіт всім людям доброї волі з волі! Чорні промені карми всім, хто робить мене вигнанцем і розділяє з частиною рідних людей", – написав Галко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тільки кожна 10 справа про напад на журналіста дійшла до суду

25 листопада 2017 року в мінській квартирі син журналіста з друзями-підлітками відзначав свій день народження. У квартирі перебував і Дмитро Галко. Співробітники міліції, як вважає журналіст, незаконно увірвалися в квартиру, де без дозволу стали проводити відеозйомку і затримання. Сталася сутичка. Після цього родина переїхала до Маріуполя. 22 квітня 2018 року, під час повернення до Мінська, Галка затримали на білорусько-українському кордоні. 17 липня Галка в Білорусі засудили до чотирьох років обмеження волі в установі відкритого типу.

Зараз ви читаєте новину «Журналіст втік з Білорусі в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі