четвер, 12 січня 2023 21:51

Туреччина знову заговорила про "підтримку терористів" Швецією

Туреччина знову заговорила про "підтримку терористів" Швецією
У Швеції пройшли мітинги на підтримку Робочої партії Курдистану. Фото: eastnews.ua

Процес входження Швеції до НАТО не зможе просунутися доти, доки країна надає підтримку організаціям, визнаним у Туреччині терористичними.

Після акцій на підтримку Робочої партії Курдистану у Стокгольмі про це заявив офіційний представник президента Туреччини Ібрагім Калин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Незабаром зможемо тепло вітати" ‒ Столтенберґ про вступ Швеції і Фінляндії до НАТО

"Ми різко засуджуємо ці мерзенні дії проти нашого президента в Стокгольмі. Ми передали нашу реакцію і наші очікування шведській владі. Вжиття конкретних заходів проти таких акцій - це вимога закону та взятих зобов'язань перед нами", – зазначив він.

Туреччина висуває нездійсненні умови для схвалення вступу Швеції до НАТО. Водночас Стокгольм упевнений, що Анкара так чи інакше ратифікує вступ Швеції до НАТО. Про це заявив прем'єр-міністр Ульф Крістерссон.

Російський диктатор Володимир Путін не змінив своїх планів щодо України та мети в повномасштабній війні проти неї. Саме тому Російську Федерацію та її лідера не можна недооцінювати, заявив генсек НАТО Єнс Столтенберґ.

Зараз ви читаєте новину «Туреччина знову заговорила про "підтримку терористів" Швецією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі