понеділок, 09 січня 2023 09:05

"Незабаром зможемо тепло вітати" ‒ Столтенберґ про вступ Швеції і Фінляндії до НАТО

"Незабаром зможемо тепло вітати" ‒ Столтенберґ про вступ Швеції і Фінляндії до НАТО
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг висловився про вступ Швеції і Фінляндії до Альянсу. Фото: nato.int

Для нинішнього більш небезпечного світу "ще важливіше, щоб Швеція і Фінляндія стали членами НАТО".

Про це у своїй промові на Конференції з безпеки у Селені, Швеція, 8 січня заявив Генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберґ, йдеться на офіційному сайті НАТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий "Рамштайн" на підході: озвучена дата

Він також закликав до посилення підтримки України і попередив, що недооцінка Росії може мати "серйозні наслідки для безпеки в скандинавському регіоні".

Столтенберґ впевнений, що "незабаром ми зможемо тепло вітати" Швецію і Фінляндію в Альянсі.

У межах конференції Столтенберґ зустрівся з прем'єр-міністром Швеції Ульфом Крістерссоном, міністрами закордонних справ і оборони, а також з лідером опозиції Магдаленою Андерссон.

Туреччина висуває нездійсненні умови для схвалення вступу Швеції до НАТО. Водночас Стокгольм упевнений, що Анкара так чи інакше ратифікує вступ Швеції до НАТО. Про це заявив прем'єр-міністр Ульф Крістерссон.

Російський диктатор Володимир Путін не змінив своїх планів щодо України та мети в повномасштабній війні проти неї. Саме тому Російську Федерацію та її лідера не можна недооцінювати, заявив генсек НАТО Єнс Столтенберґ.

Зараз ви читаєте новину «"Незабаром зможемо тепло вітати" ‒ Столтенберґ про вступ Швеції і Фінляндії до НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі