субота, 07 січня 2023 13:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Новий "Рамштайн" на підході: озвучена дата

Новий "Рамштайн" на підході: озвучена дата
Наступна міжнародна зустріч у форматі "Рамштайн" запланована на 20 січня. Фото: wikimedia.org

Наступна зустріч міжнародної контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн" відбудеться 20 січня.

На військову базу ВПС США "Рамштайн" приїдуть міністри оборони країн, що допомагають Україні. Про це повідомили у міноборони Німеччини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський зідзвонився з прем'єрами країн ЄС: про що говорили

Зазначається, що відбулась телефонна розмова міністра оборони ФРН Крістіне Ламбрехт із главою Пентагону Ллойдом Остіном.

Глави військових відомств Німеччини та США говорили про поточну ситуацію на фронті та надання Україні військової допомоги. Йшлося, зокрема, про бронетранспортери та системи протиповітряної оборони Patriot.

"Разом із нашими союзниками ми ще раз демонструємо, що ми єдині в підтримці України, діючи як єдине ціле і в тісній координації. Разом ми сильніші", – заявила Ламбрехт.

Росія не має наміру відмовлятися від своєї головної мети – встановлення контролю над Україною. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ . Він закликав західних партнерів планувати довгострокову допомогу Україні у війні з РФ, передає ВВС.

Президент Росії Володимир Путін не змінив цілей у війні проти України. Він і далі має намір захопити її. Проте досягти цієї цілі Росія нездатна, заявила заступниця помічника глави Пентагону з питань Росії та України Лаура Купер.

Зараз ви читаєте новину «Новий "Рамштайн" на підході: озвучена дата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі