вівторок, 29 вересня 2020 18:34

Туреччина збила вірменський винищувач

Туреччина збила вірменський винищувач
Туреччина збила вірменський винищувач. Фото: world.ua

Турецькі винищувачі збили військовий літак Вірменії.

Повітряний бій стався на кордоні Вірменії та Азербайджану. Пілот збитого літака загинув. Про це повідомляє прессекретар міністра оборони Вірменії Шушан Степанян.

"Сьогодні, о 10:30, винищувачі F-16, що належать ВПС Туреччини, піднялися в повітря з аеродрому "Гянджа" Азербайджанської Республіки і підтримували удари азербайджанських Су-25 і турецьких БПЛА "Байрактар", які злетіли з аеродрому "Даляр", ​​по населених пунктах Вірменії", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меркель хоче припинити вогонь у Нагірному Карабасі - ЗМІ

Як зазначено, вірменський винищувач Су-25 під час виконання бойового завдання було збито в повітряному просторі Вірменії винищувачем F-16 ВПС Туреччини, пілот загинув.

"Турецький багатофункціональний винищувач F-16, за даними реєстратора польотних даних, перебував на глибині 60 км (на території Вірменії. - Gazeta.ua), на висоті 8200 метрів", - зазначила Степанян.

27 вересня збройні сили Азербайджану перейшли в наступ уздовж лінії зіткнення в Нагірному Карабасі. Вірменія повідомляла про знищення кількох танків і авіації азербайджанської сторони.

28 вересня Вірменія заявила про втручання Туреччини у конфлікт. Представник Міноборони Вірменії Арцрун Ованісян підтвердив, що в азербайджанських військових є турецька зброя.

Зараз ви читаєте новину «Туреччина збила вірменський винищувач». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі