понеділок, 28 вересня 2020 09:13

Війна за Карабах: Вірменія заявила про втручання Туреччини

Війна за Карабах: Вірменія заявила про втручання Туреччини
У азербайджанських військових є турецька зброя. Фото: Reuters

У Єревана є інформація щодо втручання Туреччини у ситуацію в Нагірному Карабасі.

Про це заявив Представник Міноборони Вірменії Арцрун Ованісян, передає Verelq.

За його словами, у азербайджанських військових є турецька зброя: "Ці факти вже не викликають сумнівів. Але є факти, які потребують уточнення: про бойовиків не можу стверджувати, потрібно більше доказів і тоді будемо говорити більш впевнено".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бої за Карабах: Азербайджан повідомив про загибель мирних жителів

27 вересня збройні сили Азербайджану перейшли в наступ уздовж лінії зіткнення в Нагірному Карабасі. Вірменія повідомляла про знищення кількох танків і авіації азербайджанської сторони.

Представник Міноборони Вірменії Арцрун Ованісян повідомляв про загибель з обох сторін конфлікту близько 200 військовослужбовців. Баку втратив близько 30 одиниць бронетехніки та близько 20 безпілотників.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш планує провести розмову з представниками Вірменії та Азербайджану. Також він висловив занепокоєння загостренням конфлікту між Баку та Єреваном. Гутерреш закликав сторони конфлікту негайно припинити бойові дії в Нагірному Карабасі та повернутися до змістовних переговорів для мирного врегулювання.

Зараз ви читаєте новину «Війна за Карабах: Вірменія заявила про втручання Туреччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі