четвер, 05 січня 2017 01:18

Трамп скасує медичну реформу Обами

Трамп скасує медичну реформу Обами

Обраний президентом США Дональд Трамп після інавгурації скасує медичну програму Obamacare.

Про це заявив обраний віце-президент США Майк Пенс, передає Reuters.

"Насамперед треба буде виконати нашу обіцянку скасувати Obamacare і замінити її іншою реформою охорони здоров'я, яка дозволить знизити вартість медичної страховки без збільшення державних витрат", - сказав Пенс на прес-конференції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обама пообіцяв медичну страховку 95 відсоткам американців

Пенс заявив, що Трамп буде працювати разом з лідерами Конгресу для плавного переходу до заснованої на ринковій системі реформи охорони здоров'я шляхом прийняття законодавчих та виконавчих заходів.

Контрольований республіканцями Сенат уже проголосував за те, щоб відкрити дискусію про скасування реформи Обами, яка дозволила більш ніж 20 млн раніше незастрахованих американців отримати медичну страховку.

При цьому Трамп пообіцяв зберегти деякі популярні пункти Obamacare, наприклад, заборону страховим компаніям відмовляти в страховці людям з вже існуючими медичними проблемами.

Раніше Трамп категорично виступив проти планів Обами щодо в'язниці Гуантанамо. Зокрема, він проти подальшого звільнення в'язнів Гуантанамо, куди відправляли підозрюваних у тероризмі.

Закриття в'язниці Гуантанамо було одним з пунктів передвиборної програми Обами. Він обіцяв перевести ув'язнених на території США або відправити їх в рідні країни.

Зараз ви читаєте новину «Трамп скасує медичну реформу Обами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі