понеділок, 21 березня 2022 08:45

Спецтема: Війна Росії проти України

"Сюрприз для Лукашенка" - білоруси не хочуть воювати в Україні

"Сюрприз для Лукашенка" - білоруси не хочуть воювати в Україні
Лукашенко не хоче воювати в Україні, стверджує білоруський журналіст Сергій Пелеса. ФОТО: LB.ua

Більшість білорусів не хочуть аби їхня армія воювала в Україні. Про це свідчать результати незалежних досліджень.

Не хоче воювати з Україною і самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко, розповів в ефірі телемарафону журналіст білоруського телеканалу "Белсат" Сергій Пелеса.

"Наприкінці січня - початку лютого були проведені незалежні дослідження лондонським Chatham House - білоруським центром при цьому центрі. І так сталось, що результати були опубліковані саме 24 лютого. Згідно з цими дослідженнями, яким можна довіряти, 56% білорусів заявили, що Білорусь має зайняти у цій війні нейтральну позицію. І тільки 13% громадян підтримали би участь білоруських сил у війні Путіна", - зазначив Пелеса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У Білорусі може бути повстання" – чи підуть ті воювати проти України

Зараз білорусів, які б підтримували участь своєї держави у війні в Україні, ще менше. Бо перевага у бойових діях на українському боці, додав Пелеса.

"Коли Україна дуже сильно дала по зубах Путіну – охочих брати участь у цій авантюрі стало менше. Думаю, що і Лукашенко проти участі у війні. Бо бачить, як для Путіна все вийшло. Це для нього був сюрприз", - підсумував Пелеса.

Росія продовжує тиснути на Білорусь, бо хоче аби її збройні сили приєдналися до війни проти України. Аби втягнути білорусів у бої, кремлівські спецслужби можуть провести диверсії у Білорусі та звинуватити у цьому українську сторону.

Зараз ви читаєте новину «"Сюрприз для Лукашенка" - білоруси не хочуть воювати в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі