субота, 10 грудня 2022 13:40

Стрілянина у центрі Дрездена: злочинець убив жінку й узяв заручників
Оновлено

Стрілянина у центрі Дрездена: злочинець убив жінку й узяв заручників
Поліція вже оточила центр Дрездена. Фото: eastnews.ua

У Німеччині вранці 10 грудня почалася стрілянина у Дрездені.

Озброєний чоловік напав на радіостанцію, а потім увірвався до торгового центру, пише Bild. Злочинець міг узяти кількох людей у заручники.

"Він міг убити жінку, а потім спробував увірватися в будівлю "Радіо Дрезден". Співробітники встигли сховатися. Коли поліцейські під'їхали до радіостанції, стрілець сів у автомобіль та поїхав у бік центру міста. Пізніше злочинець проник у торговий центр, де забарикадувався у підсобці аптеки разом із заручниками", ‒ ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мелітополі окупанти беруть у заручники мирних громадян і катують полонених – Федоров

Поліція вже оточила центр Дрездена і закликала людей уникати цієї ділянки міста. Наразі в Дрездені триває евакуація людей. Пізніше район довелося закрити для пересування. Рух транспорту в місті, зокрема й громадського, повністю зупинили.

ОНОВЛЕНО 13:55.

Правоохоронці затримали стрільця, під час операції його було поранено. При цьому заручники не постраждали.

У Німеччині провели масштабну спецоперацію проти екстремістів, які хотіли повалити владу. Правоохоронці затримали понад 20 людей, серед них була й росіянка. До екстремістського угруповання належали колишні та чинні політики, судді та інші чиновники. Правоохоронці встановлюють, чи мають учасники організації зв'язку із РФ.

Під час обшуків у обвинувачених у підготовці державного перевороту в ФРН вилучили гвинтівки, пістолети, мечі, ножі, електрошокери, прилади нічного бачення та поліцейську табельну зброю.

Зараз ви читаєте новину «Стрілянина у центрі Дрездена: злочинець убив жінку й узяв заручників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі