пʼятниця, 09 грудня 2022 22:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Німецькі заколотники мали список "ворогів" – хто у ньому був

Німецькі заколотники мали список "ворогів" – хто у ньому був
Рейхсбюргери вважали своїми ворогами німецьких політиків та журналістів. Фото: eastnews.ua

У підозрюваних в організації держперевороту в Німеччині знайшли список "ворогів". Там були імена відомих політиків та журналістів.

Там 18 прізвищ відомих політиків та журналістів, пише TAZ.

До списку увійшли міністр закордонних справ Анналена Бербок, голова Соціал-демократичної партії Німеччини Саскія Ескен, генеральний секретар СДПН Кевін Кюнерт, лідер партії Християнсько-демократичний союз і парламентської фракції партії Фрідріх Мерц, колишній кандидат у канцлери, топполітик ХДС Армін Лашет.

Також там семеро депутатів Бундестагу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Німеччині висунули звинувачення російському шпигуну

Ескен вказала, що небезпека серйозна.

"Ми не повинні недооцінювати небезпеку, яку представляють насильницькі "рейхсбюргери". Ці люди не просто фантазують про теорії змови. У них були конкретні плани, які вони були готові реалізувати", – сказала вона.

У Німеччині проводять масштабну спецоперацію проти екстремістів, які хотіли повалити владу.

За даними ЗМІ, членами угруповання були переважно представники організації так званих "рейхсбюргерів". Учасники цього руху хочуть замінити існуючий державний устрій у Німеччині на недемократичну систему. Крім того, деякі з них підтримують конспірологічну ідеологію QAnon, яку розділяла частина нападників на Капітолій США у Вашингтоні у січні 2021 року.

Зараз ви читаєте новину «Німецькі заколотники мали список "ворогів" – хто у ньому був». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі