вівторок, 29 листопада 2022 15:06

Столтенберґ повідомив погану новину для Росії

Столтенберґ повідомив погану новину для Росії
Генсек Альянсу Єнс Столтенберґ повідомив про розширення НАТО. Фото: eastnews.ua

НАТО посилить присутність від Балтійського до Чорного моря.

Це відповідь на російську агресію, сказав генсек Альянсу Єнс Столтенберґ під час зустрічі з президентом Румунії Клаусом Йоганнісом в Бухаресті на саміті.

"Сьогодні ми обговорювали безпеку в Чорноморському регіоні, який має стратегічне значення для всього НАТО. І виклики, які створює незаконна війна Росії в Україні. У відповідь на агресію РФ НАТО посилює присутність від Балтійського до Чорного моря", – сказав очільник НАТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НАТО повернулися до ідеї передати Україні винищувачі F-16 – адмірал ВМС США

Альянс створює нові бойові групи.

"Включаючи ту, яку очолює Франція тут, у Румунії. Винищувачі з Канади також допомагають зберегти ваше небо, а американські ракети Patriot посилюють ваш захист. Це надсилає чіткий сигнал про те, що НАТО тут і ми зробимо все необхідне, щоб захистити всіх членів Альянсу", – підсумував генсек.

29−30 листопада в румунському Бухаресті триває знаковий саміт НАТО.

До участі запрошено двох майбутніх членів НАТО – Фінляндію та Швецію, які чекають на повну ратифікацію своїх заявок, а також представників країн, які бажають стати членами НАТО – України, Грузії й Боснії та Герцеговини.

Зараз ви читаєте новину «Столтенберґ повідомив погану новину для Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі