пʼятниця, 12 січня 2024 02:20

США та Велика Британія вдарили по військових об'єктах хуситів у Ємені

США та Велика Британія вдарили по військових об'єктах хуситів у Ємені
США і Велика Британія почали завдавати перші удари по Ємену. Фото:via Sky news

Збройні сили США та Великої Британії в ніч на 12 січня вдарили по воєнних об'єктах хуситів в Ємені.

Удари наносилися з винищувачів і ракетами "Томагавк". Понад десяток цілей були вражені ракетами, випущеними з повітря, поверхні та підводних платформ. Про це офіційні особи США та Великої Британії повідомили CNN.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британський есмінець відбив найбільшу атаку хуситів

Єменські ЗМІ повідомляють про інтенсивні авіаудари по портовому місту Ходейда - основному портовому місту хуситів. Також атаковані Таїс, Сана, Саада.

Цілями є тренувальні бази хуситів і склади зброї, зокрема, безпілотників-камікадзе.

У відповідь збройні сили Ємену почали масовий запуск ракет класу "земля-земля". Хусити заявили, що завдали удару по британським та американським військовим кораблям.

Близько другої години ночі офіційний представник США заявив в інтерв'ю Al-Jazeera, що спільні авіаудари США і Великої Британії проти хуситів в Ємені завершилися. "Але ми залишаємо за собою право відповісти, якщо погрози продовжаться", - додав він.

Водночас The Jerusalem Post пише, що посольство США в Іраку зазнало бомбардування.

Раніше США і Велика Британія анонсували удари з повітря по військових об'єктах руху "Ансар Аллах" у Ємені в ніч з 11 на 12 січня.

Рішення про військовий удар нібито ухвалили після того, як угруповання хуситів проігнорували вимогу про припинення атак на кораблі, що прямують через Червоне море.

Оновлюється

Зараз ви читаєте новину «США та Велика Британія вдарили по військових об'єктах хуситів у Ємені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі