субота, 29 серпня 2020 22:31

США перехопили 6 російських військових літаків

США перехопили 6 російських військових літаків
Винищувачі F-22 перехопили три групи російських патрульних літаків. Фото: flickr.com

Американські військові перехопили шість військових літаків Російської Федерації біля узбережжя Аляски. Інциденти трапилися вночі з четверга 27 серпня на п'ятницю 28 серпня.

Про це повідомило Командування аерокосмічної оборони Північної Америки (NORAD). Зазначається, що американські винищувачі F-22 за підтримки авіації з дозаправки паливом у небі KC-135, перехопили три групи російських патрульних літаків Ту-142, що увійшли в ідентифікаційну зону повітряної оборони Аляски, пише "Голос Америки".

"Російська авіація наблизилась на 50 морських миль до берега Аляски і впродовж близько 5-ти годин перебувала у міжнародному повітряному просторі", – сказано у повідомленні.

Перехоплення трапилось через кілька годин після того, як американські військові повідомили про появу російської субмарини неподалік Аляски.

Це не перший інцидент. У квітні над Беринговим морем, північніше Алеутських островів, у зону ідентифікації США увійшли 2 російські винищувачі Іл-38.

Зараз ви читаєте новину «США перехопили 6 російських військових літаків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі