понеділок, 11 квітня 2022 07:17

Спецтема: Війна Росії проти України

США нададуть зброю, яка потрібна Україні для захисту від Росії - Салліван

США нададуть зброю, яка потрібна Україні для захисту від Росії - Салліван
США зібрали 100 дронів-камікадзе Switchblade та відправлять їх до України Фото: РБК

Адміністрація Байдена направить Україні "зброю, яка їй потрібна" для захисту від Росії.

Додаткові партії озброєнь США направлять, щоб запобігти захопленню Росією нових територій і нападу російських військ на мирних жителів. Про це заявив радник президента з національної безпеки Джейк Салліван, пише Голос Америки.

"Ми збираємося надати Україні зброю, необхідну їй, щоб дати відсіч російським військам і завадити їм захопити більше міст і селищ, де вони скоюють злочини", - сказав Салліван.

За його словами, США цілодобово працюють над доправленням в Україну зброї, а також організують і координують постачання зброї з багатьох інших країн.

США зібрали 100 дронів-камікадзе Switchblade й відправлять їх в Україну. Експерти США навчать групу наших військових ними користуватися. Потім найближчим часом передадуть ЗСУ.

"Ми вже замовили й відправили 100 дронів Switchblade. Я не знаю, де вони зараз у процесі транспортування, однак вони вирушили на початку цього тижня. Тому безпілотники будуть незабаром в українських військових, якщо вже не прибули", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майстерність українських військових вражає - очільник Пентагону

Американські військові вже навчають групу українців працювати із системами Switchblade, які незабаром повернуться в Україну та передадуть знання решті українських бійців. Щоб користуватися ними, достатньо приблизно двох днів тренування.

Сенат США одностайно ухвалив закон, який уповноважує президента Джо Байдена відновити програму ленд-лізу. Востаннє вона діяла під час Другої світової війни. Ленд-ліз дозволить швидше та ефективніше доставляти американську зброю Україні. Сенатори швидко підтримали цю пропозицію, бо переконалися, що українські військові здатні відбиватися від армії окупанта. "Програма ленд-лізу, яка була створена під час Другої світової, вважається переломною у тій війні. Бо дозволила США швидко поповнювати запаси союзників без трудомістких процедурних перешкод", - ідеться в матеріалі видання. Ленд-ліз передбачає безплатне передавання техніки та обладнання, але в програмі є положення, що країни-одержувачі розрахуються за неї в майбутньому.

Зараз ви читаєте новину «США нададуть зброю, яка потрібна Україні для захисту від Росії - Салліван». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі