понеділок, 22 серпня 2022 22:50

Спецтема: Війна Росії проти України

США будуть посилено слідкувати за санкціями – що відомо

США будуть посилено слідкувати за санкціями – що відомо
У Білому домі обіцяють покарати за торгівлю з Росією. Фото: Pexels

Сполучені штати Америки закриватимуть лазівки, як дозволяють порушувати накладені на Росію санкції.

Вашингтон переконуватиме інші країни підтримати обмеження, пише The Wall Street Journal.

У Білому домі кажуть, що на цьому етапі перекриватимуть лазівки, що дозволяють Кремлю отримувати дохід та імпортувати товари, необхідні для продовження війни.

Займуться іноземними банками та криптовалютними платформи, які допомагають Росії отримувати доступ до міжнародних фінансів. блокуватимуть банківські рахунки і корпоративні активи російських олігархів із чорного списку. Каратимуть компанії, що експортували до Росії товари подвійного призначення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спеціальна група заблокувала понад $30 млрд на російських рахунках

США переконуватимуть Китай та Індію скоротити фінансові операції та експорт товарів до Росії.

У Вашингтоні кажуть, що вони і не розраховували на миттєвий результат санкцій. Але їхній вплив поступово посилюватиметься.

Щоб переконатися в цьому, США розкривають групи людей і компаній, які допомагають Росії обійти санкції, заявили чиновники.

Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів і в Бюро промисловості та безпеки Міністерства торгівлі переслідує компанії, які продовжують постачати Росії фінансові послуги, а також напівпровідники та зброю.

"Ті, хто сприяє ухиленню від санкцій США, самі будуть піддані санкціям", - заявляло раніше Міністерство фінансів США.

Російським олігархам, проти яких через війну Росії в Україні запровадили санкції країни Заходу, бракує гаваней, де вони могли б сховати від арешту свої супер'яхти.

Російським магнатам замало місць для паркування своїх плавучих палаців, адже Сполучені Штати Америки й країни Європи переслідують судна, вілли й інші активи через зв'язки їхніх власників з російським диктатором Володимиром Путіним.

Зараз ви читаєте новину «США будуть посилено слідкувати за санкціями – що відомо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі