четвер, 06 серпня 2020 16:05

Скільки санкційних продуктів знищили в Росії за п'ять років

Скільки санкційних продуктів знищили в Росії за п'ять років
Для посилення контролю в Росії було відкрито тимчасові контрольні ветеринарні пункти. Фото: AFP

36,17 тис. т продукції, що надійшла з країн, які перебувають під російським продовольчим ембарго, було знищено в Росії з 6 серпня 2015 року.

Було утилізовано 34,94 тис. т продукції рослинництва і 1,23 тис. т — тваринництва, повідомляє Россільгоспнагляд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кадиров запровадив проти Держсекретаря США смішні санкції

За сім місяців 2020 року знищено 1,89 тис. т забороненої до ввезення продукції, з неї 1,87 тис. т — рослинної.

Для посилення контролю було відкрито тимчасові контрольні ветеринарні пункти.

Зазначається, що продукція рослинництва найчастіше надходила під виглядом "товарів прикриття" (кава, пиломатеріали, устаткування) через країни - члени Євразійського економічного союзу (крім Росії - Вірменія, Білорусь, Казахстан, Киргизстан. — Gazeta.ua).

Російський уряд вніс до Держдуми проєкт закону про введення нових економічних обмежень щодо України. Пропонується заборонити приймання грошових коштів і здійснення транскордонних платежів від одержувачів, включених до санкційного списку.

Російська Федерація ввела санкції проти України 2015 року. Такі ж санкції країна-агресор запровадила щодо ряду країн, які підтримали антиросійські санкції у зв'язку з анексією Криму та агресією на Донбасі.

Наприкінці 2019-го експрем'єр Дмитро Медведєв заявив, що Росія готова обговорювати скасування санкцій проти України за умови аналогічних дій із боку Києва.

Зараз ви читаєте новину «Скільки санкційних продуктів знищили в Росії за п'ять років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі