вівторок, 28 липня 2020 13:28

Російський канал назавжди заблокували в Youtube

Російський канал назавжди заблокували в Youtube
Youtube видалив російський канал. Фото: Reuters

Акаунт російського телеканалу "Царьград" відеохостинг заблокував Youtube назавжди - без можливості відновлення. Видалили канал без попередження.

Адміністрація каналу вважає, що це "політична помста", публікуючи відповідні коментарі у Twitter.

"Наш канал заблокували за те, що його засновник - під антиросійськими санкціями", - пізніше пояснили редактори каналу.

Також вони заявили, що "не бояться говорити правду", та запросили свою аудиторію дивитися випуски на російських хостингах, які заблоковані в Україні.

Тим часом у повідомленні від Google вказано, що акаунт "Царьграда" заблоковано за порушення "експортного законодавства".

Канал себе позиціонує як "перший російський консервативний інформаційно-політичний". Відеоконтент каналу несе в собі дух "звеличення Російської імперії", а також поширює різноманітні теорії конспірологів, пропаганду проти України, США та Євросоюзу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Facebook масово видаляє українські фейкові сторінки та облікові записи

Засновником каналу є російський бізнесмен Костянтин Малофєєв. З 2014 року на нього накладено міжнародні санкції за звинуваченнями у спонсоруванні тероризму, зокрема - бойовиків на Донбасі. Також на каналі широко підтримується анексія Криму та інших територій, куди вторглися російські війська.

В Україні раніше Нацрада з питань телебачення і радіомовлення пропонувала запровадити регулювання контенту в YouTube, де теоретично може розміщуватися будь-який протиправний контент.

Зараз ви читаєте новину «Російський канал назавжди заблокували в Youtube». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі