четвер, 21 липня 2022 12:36

Спецтема: Війна Росії проти України

"Сильний сигнал Москві": у ЄС затвердили сьомий пакет санкцій проти РФ

"Сильний сигнал Москві": у ЄС затвердили сьомий пакет санкцій проти РФ
Санкції ЄС проти Росії: сьомий пакет вже ухвалили. Фото: розміщене на ukrinform.ua

Рада Європейського Союзу затвердила сьомий пакет санкцій проти Росії за повномасштабне вторгнення в Україну.

Про це повідомила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн в Twitter 21 липня.

"Держави-члени погодилися на наші посилені, продовжені санкції ЄС проти Кремля. Я вітаю це. Це сильний сигнал Москві: ми будемо чинити тиск стільки, скільки буде потрібно", – написала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія скоро не зможе використовувати до двох третин літаків

Новий пакет санкцій передбачає ембарго на імпорт російського золота, обмеження проти Сбербанку та розширення персональних санкцій.

Газового ембарго в санкційному пакеті немає. В основному пакет містить роз'яснення чинних правил. Додаткових обмежень на транспортування енергоресурсів він не запроваджує.

У червні ЄС затвердив шостий санкційний пакет проти Росії і Білорусі. Заборонили імпорт російської нафти в ЄС. Польща запропонувала блоку повністю відмовитися від російського газу.

Україна наполягає на визнанні Російської Федерації країною-спонсором тероризму. Це допоможе накласти на неї додаткові обмеження.

Санкції проти Росії працюють, але потрібен час для досягнення необхідного ефекту, сказав голова європейської дипломатії Жозеп Боррель.

Зараз ви читаєте новину «"Сильний сигнал Москві": у ЄС затвердили сьомий пакет санкцій проти РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі