вівторок, 16 квітня 2024 12:26

Сі виступив за мирну конференцію, але за участі Росії

Сі виступив за мирну конференцію, але за участі Росії
Лідер КНР Сі Цзіньпін виступив за "участь усіх сторін". Фото: РосЗМІ

Лідер Китайської народної республіки Сі Цзіньпін заявив, що підтримує проведення мирної конференції щодо України.

Але Росія теж має брати участь, сказав він на переговорах із канцлером Німеччини Олафом Шольцом у Пекіні, передає МЗС КНР.

"Лідери двох країн провели поглиблений обмін думками щодо "української кризи" та заявили, що Китай і Німеччина зобов'язуються дотримуватися цілей і принципів Статуту ООН, виступають проти використання ядерної зброї чи нападів на мирні ядерні об'єкти, а також наполягають на належному розв'язанні питань міжнародної продовольчої безпеки й дотриманні міжнародного гуманітарного права", - йдеться у повідомленні міністерства.

Сі заявив, що всі сторони повинні працювати разом, щоб якомога швидше відновити мир.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сі Цзіньпін запропонував Путіну ініціативу щодо створення "альтернативної моделі розвитку для світу"

"Китай не є стороною чи учасником "української кризи", але він по-своєму просуває мирні переговори. Китай заохочує та підтримує всі зусилля, які сприяють мирному вирішенню "кризи", - вказав він.

Лідер КНР сказав, що потрібно відмовитись від егоїстичних інтересів, охолодити ситуацію, уникати подальшого загострення та зменшити негативний вплив на світову економіку.

"Китай підтримує скликання міжнародної мирної конференції, визнаної Україною і Росією та з рівноправною участю всіх сторін і справедливе обговорення усіх варіантів миру", - додав Сі.

Невідомо, чи обговорювали глави КНР і Німеччини участь Китаю у Глобальному саміті миру у Швейцарії.

Російський диктатор Володимир Путін заявив, що Україна нібито вже замислюється про переговори з РФ.

Заявив, що це "трансформація в правильному напрямку", але цього недостатньо, адже "треба скасувати декрет, який забороняє переговори". Про це президент країни-агресорки сказав на пресконференції за підсумками візиту до Китаю.

Зараз ви читаєте новину «Сі виступив за мирну конференцію, але за участі Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі