середа, 19 червня 2024 08:06

Ще одна країна легалізує одностатеві шлюби

Ще одна країна легалізує одностатеві шлюби
Таїланд легалізує одностатеві шлюби. Фото: pixabay.com

Таїланд став першою країною в Південно-Східній Азії, яка легалізувала одностатеві шлюби.

У вівторок Сенат королівства схвалив законопроєкт про рівний статус шлюбів, повідомляє CNN.

"Сенат переважною більшістю проголосував за прийняття законопроєкту після остаточного читання. 130 сенаторів проголосували "за". Лише чотири члени Сенату виступили проти законопроєкту", - пише видання.

Законопроєкт надає ЛГБТК+ парам такі ж юридичні права і визнання, як і гетеросексуальним парам, включаючи права, пов'язані з успадкуванням, усиновленням і прийняттям рішень про охорону здоров'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Греція легалізувала одностатеві шлюби

Прихильники називають закон монументальним кроком вперед у боротьбі за права ЛГБТК+.

"Законопроєкт все ще потребує схвалення короля, але цей процес вважається формальністю. Закон набуде чинності через 120 днів після його опублікування в королівському віснику", - сказано в повідомленні.

Таїланд стане лише третьою країною в Азії, яка дозволить рівний статус шлюбів. Раніше це вже зробили на Тайвані і в Непалі. Там легалізували одностатеві шлюби в 2019 році і в 2023 році відповідно.

Естонія також узаконила одностатеві шлюби. 20 червня парламент країни ухвалив поправки до закону "Про сім'ю" та інші супутні закони, які дозволяють укладати шлюб повнолітніх осіб однієї статі. "За" проголосували 55 депутатів зі 101, проти - 34. Голосування було пов'язане з питанням про довіру уряду. Закон набув чинності з 1 січня.

Зараз ви читаєте новину «Ще одна країна легалізує одностатеві шлюби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі