субота, 26 березня 2022 10:07

Росія застосує ядерну зброю в 4 випадках - Медведєв

Росія застосує ядерну зброю в 4 випадках - Медведєв
Назвали випадки, в яких Росія застосує ядерну зброю. Фото: pixabay.com

Росія може застосувати ядерну зброю у 4 випадках.

Про них заступник секретаря Ради безпеки Росії Дмитро Медведєв розповів російському пропагандистському виданню РБК.

За його словами, РФ може використати ядерну зброю, у відповідь, якщо по її території вдарять подібним чином. А також у разі будь-якого іншого застосування ядерної зброї проти Росії чи її союзників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російська агресія проти України: Медведєв перевів стрілки на Путіна

Третій випадок – якщо буде зазіхання на критичну інфраструктуру, внаслідок якого російські сили ядерного стримування будуть паралізовані.

І четвертий – у випадку акту агресії проти Росії чи її союзників, у результаті якого під загрозою було би існування країни.

Росія може застосувати тактичну ядерну зброю для удару по території Польщі. Такий указ може віддати президент РФ Володимир Путін.

Під час ядерного вибуху врятуватися можна лише в бункері. В епіцентрі вибуху – температура 5-7 тис. градусів. Швидкість ударної хвилі атомної бомби – 350 м/с. Повне руйнування в радіусі 35 км, сильні пошкодження – 50 км, навіть на відстані 80 км люди на поверхні отримують потужні опіки. Одразу починає поширюватися проникаюча радіація, яка на відстані кількох кілометрів знищує все живе. Одна бомба знищує навіть найбільше місто.

Зараз ви читаєте новину «Росія застосує ядерну зброю в 4 випадках - Медведєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі