вівторок, 16 січня 2024 09:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія зазнає краху раніше: американський генерал оцінив ймовірність переговорів з РФ

Росія зазнає краху раніше: американський генерал оцінив ймовірність переговорів з РФ
Колишній командувач Сухопутних військ США в Європі Бен Годжес оцінив ймовірність переговорів з РФ. Фото: gettyimages.com

Російський диктатор Володимир Путін нині не зацікавлений у переговорах.

Він все ще намагається досягти всіх своїх цілей, зокрема, знищення НАТО та України. Про це в інтерв'ю виданню Sestry розповів колишній командувач Сухопутних військ США в Європі Бен Годжес.

За його словами, російський президент перевів економіку на військові рейки, хоча вона у величезній скруті. А оборонна промисловість РФ має безліч проблем.

За словами генерала, Путіну не потрібно турбуватися про те, що думають росіяни. Адже він не бере участі в жодних легітимних виборах. Так само йому не потрібно турбуватися про те, що ЗМІ кинуть йому виклик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Захід не дає українцям того, що потрібно для перемоги" - екс-командувач сил НАТО у Європі

"Я думаю, він знає, що його політичне майбутнє пов'язане з успіхом боротьби проти України", - сказав Годжес.

Він переконаний, що саме через це Путін пожертвує стількома життями росіян, скільки буде вимагати ситуація. Американський генерал додав, що через це йому видається смішним, коли Україну підштовхують до перемовин.

За словами Годжеса, Росія зазнає краху раніше, ніж Україна. Він наголосив, що якби Захід краще працював над санкціями та ізолював Росію від її основних союзників, то російський народ не зміг би миритись із війною і продовжувати її. Захід, на думку генерала, має нарешті зрозуміти, що перемога України в його інтересах.

"І це не благодійність для України, це для нашої вигоди", - додав Годжес.

Якщо Україна програє у війні, ціна наведення порядку у світі буде для США та Заходу набагато вищою. За словами міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, збільшення фінансової допомоги для України зараз дозволить у майбутньому уникнути прямої конфронтації між НАТО та Росією, у яку змушені будуть втрутитися американські війська.

Він наголосив, що Україна продовжить боротьбу проти загарбників навіть за недостатньої військової допомоги від партнерів.

Зараз ви читаєте новину «Росія зазнає краху раніше: американський генерал оцінив ймовірність переговорів з РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі