пʼятниця, 22 квітня 2022 06:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія заборонила в'їзд 29 громадянам США. Серед них - Марк Цукерберг

Росія заборонила в'їзд 29 громадянам США. Серед них - Марк Цукерберг
Співзасновник і голова ради директорів компанії Meta Марк Цукерберг. Фото: facebook.com/zuck

Росія розширила перелік американських громадян, яким заборонили в'їжджати до країни-агресорки. Тепер таких 29 осіб. Серед них - співзасновник компанії Meta Марк Цукерберг.

Перелік опублікували на сайті міністерства закордонних справ РФ 21 квітня.

До санкційного списку потрапили також віцепрезидентка Сполучених Штатів Америки Камала Гарріс та її чоловік Даглас Емгофф, представник міністерства оборони США Джон Кірбі та головний виконавчий директор соціальної мережі LinkedIn Раян Росланські.

У списку також голова Bank of America Байан Мойніхан, перший заступник міністра оборони США Кетлін Хікс, керівник апарату Білого дому Роналд Кляйн, офіційний представник Держдепу США Нед Прайс, помічник міністра охорони здоров'я Рейчел Левін ті інші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Птушкіну, Дорофєєвій та ще 28 зіркам заборонили в'їзд до РФ на 50 років

У такий спосіб Кремль відповів на антиросійські санкції США, які постійно розширюються і під які "адміністрація Джо Байдена підводить усе більшу кількість громадян РФ - як офіційних осіб, так і членів їхніх сімей", зазначили в РФ.

Прайс пожартував, що для нього честь - бути включеним до списку урядовців та інших громадян США, яким Москва заборонила в'їзд на територію Росії.

"Я повинен сказати, що для мене велика честь - гнівити уряд, що обманює власний народ, катує своїх сусідів і намагається створити світ, з якого він виганяє свободу", - сказав Прайс журналістам.

Раніше міністерство закордонних справ РФ заборонило прем'єр-міністру Великої Британії Борису Джонсону відвідувати територію країни.

Росія звинувачує керівництво Великої Британії в "нагнітанні обстановки" навколо війни в Україні й "накачуванні" її летальним озброєнням.

Зараз ви читаєте новину «Росія заборонила в'їзд 29 громадянам США. Серед них - Марк Цукерберг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі