субота, 16 квітня 2022 13:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Борису Джонсону заборонили в'їзд у Росію

Борису Джонсону заборонили в'їзд у Росію
У санкційний список РФ потрапили міністр юстиції, глава МЗС, міністр оборони і колишній прем'єр-міністр Великобританії. Фото: ВВС

Росія запровадила персональні санкції щодо керівництва Великої Британії.

Санкційний список Російської Федерації створили у відповідь на "безпрецедентні ворожі дії" у вигляді обмежень проти вищих посадових осіб РФ. Про це повідомляє міністерство закордонних справ Росії.

Росія звинувачує керівництво Великої Британії в "нагнітанні обстановки" навколо війни в Україні й "накачуванні" її летальним озброєнням.

В'їзд у РФ заборонили прем'єр-міністру Борису Джонсону, міністру юстиції Домініку Раабу, главі МЗС Елізабет Трасс, міністру оборони Бену Воллесу й колишньому прем'єр-міністру Терезі Мей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навальний закликав світ до інформаційної війни проти Путіна

До цього списку також потрапили міністр транспорту Ґрант Шаппс, міністр внутрішніх справ Пріті Пател, міністр фінансів Ріші Сунак, міністр підприємництва Квазі Квартенґ, міністр культури Надін Дорріс, заступник міністра оборони Джеймс Гіппі, перший міністр Шотландії Нікола Стерджен і генпрокурор Англії та Вельсу Суелла Браверман.

У РФ обіцяють додати в "стоп-лист" британських політиків і парламентаріїв, які "займаються безсовісним підбурюванням Київського неонацистського режиму".

9 квітня в Києві перебував прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон. Він анонсував нову фінансову та військову допомогу Україні.

Того ж дня прилітав до Києва канцлер Австрії Карл Негаммер. Він оголосив новий пакет санкцій проти Росії.

На день раніше Україну відвідувала голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн. Вона передала Зеленському опитувальник для надання Україні статусу кандидата в ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Борису Джонсону заборонили в'їзд у Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі