середа, 30 січня 2019 07:42

Росія планує вивести 20 тонн золота з Венесуели

  У парламенті Венесуели заявили про спробу вивезення запасів золота в Росію. Фото: primavera
У парламенті Венесуели заявили про спробу вивезення запасів золота в Росію. Фото: primavera

Національна асамблея Венесуели, більшість депутатів якої знаходяться в опозиції до президента Ніколаса Мадуро, вимагає прояснити ситуацію зі спробою вивезти до Росії близько 20 тонн золота.

Відповідна інформація була отримана від співробітників Банку Венесуели.

"Ми отримали інформацію від співробітників Банку Венесуели: з Москви прибув літак, на якому збираються вивезти не менше 20 тонн золота. Ми вимагає від банку пояснень з приводу того, що відбувається. Це золото не Каліксто Ортеги (глава фінансової організації), а венесуельського народу", - йдеться в повідомленні.

За даними депутатів, літак за золотом вже прибув з Москви в Каракас.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція веде переговори з військовими

Лідер опозиції, голова Національної асамблеї Хуан Гуайдо оголосив себе виконувачем обов'язків президента країни. Президент США Дональд Трамп майже одразу заявив, що США визнають Гуайдо як легітимного тимчасового лідера держави. Згодом про визнання Гуайдо тимчасовим главою держави заявили представники низки інших держав, зокрема Канади, Бразилії, Колумбії, Парагваю, Чилі, Аргентини, Перу і Еквадору. На підтримку ж Мадуро виступають Росія, Китай, Мексика, Куба і Болівія.

26 січня країни Євросоюзу висунули ультиматум Ніколасу Мадуро: Венесуела має впродовж восьми днів оголосити вибори. В іншому разі ці країни визнають в.о. президента Хуана Гуайдо.

Під час протестів у Венесуелі загинуло 26 осіб. У Венесуелі під час протестів затримали близько 500 активістів.

Зараз ви читаєте новину «Росія планує вивести 20 тонн золота з Венесуели». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі