понеділок, 28 січня 2019 07:30

Опозиція веде переговори з військовими

  Гуайдо веде таємні переговори з військовими, аби скинути президента Ніколаса Мадуро. Фото: ВВС
Гуайдо веде таємні переговори з військовими, аби скинути президента Ніколаса Мадуро. Фото: ВВС

Лідер венесуельської опозиції Хуан Гуайдо, який призначив себе тимчасовим президентом країни, веде таємні переговори з військовими, цивільними та чиновниками для відсторонення президента Венесуели Ніколаса Мадуро.

За його словами, це делікатне питання, пов'язане з особистою безпекою людей.

"Ми зустрічаємося з ними, але обережно", — додав Гуайдо, пише The Washington Post.

Організатори переговорів намагаються не привертати до них уваги. Гуайдо заявив, що знаходиться в процесі призначення "іноземних представників".

Держдепартамент оголосив, що прийняв призначення тимчасового повіреного у справах Венесуели в США Карлоса Веккьо, запропонованого Хуан Гуайдо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Народ Венесуели бунтує проти президента

Криза у Венесуелі розгорілася 23 січня, коли лідер опозиції, голова Національної асамблеї Хуан Гуайдо оголосив себе виконувачем обов'язків президента країни. Президент США Дональд Трамп майже одразу заявив, що США визнають Гуайдо як легітимного тимчасового лідера держави. Згодом про визнання Гуайдо тимчасовим главою держави заявили представники низки інших держав, зокрема Канади, Бразилії, Колумбії, Парагваю, Чилі, Аргентини, Перу і Еквадору. На підтримку ж Мадуро виступають Росія, Китай, Мексика, Куба і Болівія.

26 січня країни Євросоюзу висунули ультиматум Ніколасу Мадуро: Венесуела має впродовж восьми днів оголосити вибори. В іншому разі ці країни визнають в.о. президента Хуана Гуайдо.

Під час протестів у Венесуелі загинуло 26 осіб. У Венесуелі під час протестів затримали близько 500 активістів. Про це заявив глава правозахисної організації Венесуельський кримінальний форум Альфредо Ромеро.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція веде переговори з військовими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі