вівторок, 05 квітня 2022 08:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія готується до нової фази війни, що триватиме місяцями - Білий дім

Росія готується до нової фази війни, що триватиме місяцями - Білий дім
Джейк Салліван. Фото: скріншот з відео

Росія змінює плани стосовно України та готується до нової фази війни. Вона може тривати кілька місяців і довше.

Про це заявив радник президента Сполучених Штатів Америки Джейк Салліван на брифінгу 4 квітня.

Він зазначив, що зараз Росія зосереджує сили для спроб атакувати Збройні сили України в Донецькій та Луганській областях. Імовірно, загарбники продовжуватимуть блокування Миколаєва та наступ на Харків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін планує захопити схід України до 9 травня - розвідка США

За словами Саллівана, окупанти передислоковуються з півночі України до Донбасу. Ймовірно, розгорнуть там додаткові батальйонні тактичні групи з десятків тисяч солдатів.

У США прогнозують, що Росія зосередиться на спробах захопити ширші межі Луганської й Донецької областей, щоб "замаскувати" попередні військові невдачі.

На Донецькому й Луганському напрямках станом на ранок 5 квітня основні зусилля окупанти зосереджують на взятті під контроль районів Попасної та Рубіжного, встановленні повного контролю над Маріуполем. Також на підготовці наступальних дій поблизу Золотої Ниви. Загарбницькі війська не припиняють обстрілювати об'єкти цивільної інфраструктури у східному регіоні.

Зараз ви читаєте новину «Росія готується до нової фази війни, що триватиме місяцями - Білий дім». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі