неділя, 03 квітня 2022 04:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін планує захопити схід України до 9 травня - розвідка США

Путін планує захопити схід України до 9 травня - розвідка США
Путін хоче захопити схід України. Фото: ТАСС

Росія зосередиться на взятті під контроль Донбасу та інших регіонів на сході України з датою на початок травня.

Путін планує перемогу на 9 травня, російський "День перемоги", розповіли відразу кілька офіційних осіб США, знайомих з останніми оцінками американської розвідки, пише CNN.

"Путін влаштує парад перемоги 9 травня, незалежно від статусу війни або мирних переговорів. З іншого боку: парад перемоги з якими військами і технікою?" - поцікавився представник Міноборони однієї з країн ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щоб припинити вбивства українців, санкцій недостатньо - Подоляк

Європейський дипломат сказав, Путін готується до "довгої, затяжної війни в чеченському стилі, тому що йому, певною мірою, більше нікуди податися".

За словами офіційних осіб, є кілька причин, за якими терміни можуть бути змінені на травень. У міру того, як зимові морози закінчуються і земля розм'якшується, важким російським наземним підрозділам буде важче маневрувати, а це означає, що цим силам життєво важливо зайняти свої позиції якомога швидше.

США вважають, що Путін, швидше за все, призначить генерала, відповідального за воєнні операції у південній частині України, тому що це місце, де росіяни досягли своїх цілей.

Російсько-окупаційні війська вирішили змінити тактику та відійти на південь та схід України. Всі інші території вони мають залишити, прогнозує радник Офісу президента Михайло Подоляк.

Зараз ви читаєте новину «Путін планує захопити схід України до 9 травня - розвідка США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі