вівторок, 05 квітня 2022 07:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб розповів про плани окупантів на Донецькому та Луганському напрямках

Генштаб розповів про плани окупантів на Донецькому та Луганському напрямках
Російський ворог не полишає свого задуму щодо захоплення Сходу України. Фото: facebook.com/denisovaombudsman

На Донецькому й Луганському напрямках основні зусилля окупанти зосереджують на взятті під контроль районів Попасної та Рубіжного, встановленні повного контролю над Маріуполем.

Також на підготовці наступальних дій у районі Золотої Ниви, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у ранковому зведенні 5 квітня.

Зазначається, що загарбницькі війська не припиняють обстрілювати об'єкти цивільної інфраструктури у східному регіоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Маріуполі ситуація набагато гірша, ніж в усіх містах на Київщині - Арестович

"У районах населених пунктів Борівське, Новолуганське, Солодке, Мар'їнка, Золота Нива ворог продовжував артилерійські обстріли позицій підрозділів Збройних сил України та цивільної інфраструктури. Російські загарбники завдавали масованих артилерійських та авіаційних ударів по Маріуполю", - сказано в повідомленні.

Поблизу населених пунктів Новотошківське, Нижнє, Попасна, Калинове, Степне, Рубіжне, Троїцьке, Новобахмутівка, Новоселівка друга противник намагався штурмувати. Успіху не мав, за даними Генштабу.

Розслідувачі з Conflict Intelligence Team підтвердили, що російські загарбники перекидають війська з Київської області в Донецьку. Зокрема, аналітики згадали про відео від 2 квітня, на якому зафіксований ешелон із десантною технікою ДМБ-2.

У ніч на 4 квітня російські терористи намагалися здійснити прорив у районі Рубіжного. Українські захисники відбили атаку. Десятки окупантів загинули. Попри це, ворог не полишає задуму стосовно захоплення сходу України. Триває накопичення особового складу і техніки. Окупанти готуються до "величезного прориву".

Зараз ви читаєте новину «Генштаб розповів про плани окупантів на Донецькому та Луганському напрямках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі