субота, 30 квітня 2022 13:07

Спецтема: Війна Росії проти України

Російський воєнком попросив засекретити інформацію про втрати на війні, щоб не шкодила призову

Російський воєнком попросив засекретити інформацію про втрати на війні, щоб не шкодила призову
Військовий комісар Пермського краю РФ Олександр Коковін попросив засекретити інформацію про втрати. Фото: TRT

Військовий комісар Пермського краю РФ Олександр Коковін попросив владу регіону не поширювати інформацію про ліквідованих, поранених та полонених під час війни в Україні.

Коковін виступив на засіданні оргкомітету з підготовки до відзначення "9 травня" під головуванням губернатора краю Дмитра Махоніна. Перед виступом він попросив відключити онлайнтрансляцію наради, яка йшла у групі крайового уряду у ВК. Про це повідомляє "Медуза".

"Я попрошу камери вимкнути. Я просто хочу одне питання порушити щодо проведення спеціальної операції. З'явився указ президента РФ, відповідно по лінії міністерства оборони віддано наказ міністра оборони щодо введення інформації, що стосується загиблих, поранених і тих, хто перебуває в полоні, у розряд "Для службового користування", - сказав воєнком.

Він сказав, що у ЗМІ краю періодично з'являється інформація про смерті окупантів. Вона викликає резонанс під час нинішньої призовної кампанії. Коковін сказав журналістам, щоб вони погоджували свої публікації з ним.

Махонін відповів, що "журналістська спільнота – люди загадкові", і він не знає, звідки вони беруть інформацію. Після цього трансляція засідання перервалась.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія готує нову брехню, щоб приховати злочини своїх військових - МЗС Великої Британії

Усього в Україні ліквідували понад 20 окупантів з Пермського краю. Про трьох полонених звідти повідомляв уповноважений з прав людини у краї Павло Міков. Інформацію про похорон майора Василя Тинного 28 квітня розповсюдила школа міста Чайковський, де він раніше навчався.

Росія здійснює інформаційну блокаду для своїх жителів, щоб приховати перебіг і наслідки війни. Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО у Telegram. Початок "спецоперації" базувався на розповіді президента РФ Володимира Путіна про те, що "Ленін - автор та архітектор України" й байці про "неонацистів", які вже вісім років пригнічують народ Донбасу.

Зараз ви читаєте новину «Російський воєнком попросив засекретити інформацію про втрати на війні, щоб не шкодила призову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі