четвер, 25 січня 2024 14:34

Російський суд виніс вирок терористу Гіркіну

Російський суд виніс вирок терористу Гіркіну
Терориста Ігоря Гіркіна засудили до чотирьох років колонії. Фото: pap.pl

Суд у Москві виніс вирок російському терористу, колишньому так званому "міністру оборони ДНР" Ігорю Гіркіну (Стрєлкову).

Воєнного злочинця засудили до чотирьох років колонії. Про це повідомляє BBC.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Катують Соловйовим": Гіркін поскаржився на пропаганду в СІЗО

Російська влада звинуватила Гіркіна в "публічних закликах до екстремістської діяльності". Судові дебати відбулись ще 18 січня. Прокурор просив призначити терористу чотири роки і 11 місяців колонії загального режиму. Максимальне покарання в РФ за цією статтею - п'ять років позбавлення волі.

При цьому судове засідання проходило у закритому режимі. Хоча сам Гіркін та його захисники просили відкрити процес для слухачів й журналістів.

Видання нагадує, що Гіркіна заарештували у липні минулого року. Справу проти нього порушили через два дописи у його телеграм-каналі, у яких ФСБ знайшла заклики до екстремізму. Вину Гіркін не визнає.

У СІЗО російський терорист і колишній офіцер Ігор Гіркін заявив, що боїться повторити долю ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина, який загинув в авіакатастрофі.

За його словами, спусковим гачком для його арешту стала зовнішня і внутрішня нестабільність Росії. А також те, що влада відчуває своє хитке становище.

Зараз ви читаєте новину «Російський суд виніс вирок терористу Гіркіну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі