середа, 07 вересня 2022 03:19

Російські моряки не хочуть бути гарматним м'ясом в Україні

Російські моряки не хочуть бути гарматним м'ясом в Україні
Російські моряки відмовляються брати участь у війні в Україні. Фото: konkurent.ua

Російські моряки не хочуть брати участь у війні проти України.

Тому командування Військово-морського флоту РФ досі не може сформувати екіпаж великого протичовнового корабля "Адмірал Чабаненко", повідомляє у Telegram український журналіст Роман Цимбалюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У вищому командуванні РФ масштабні "чистки" – виганяють генералів

Основною вимогою для того, щоб стати членом команди, є підписання документа про готовність брати участі у "спеціальній військовій операції" в Україні.

"Командування флоту стверджує, що це лише формальність, але враховуючи масове залучення моряків до бойових дій у якості піхоти, люди бояться підписувати такі документи", - переконаний журналіст.

"Адмірал Чабаненко" був спущений на воду 1992 року. З 2014 року знаходиться на модернізації в Центрі судноремонту "Зірочка" (Сєвєродвінськ). До кінця 2022 року корабель планували передати до складу флоту, але на даний момент низка робіт все ще не виконана.

На війну в Україну не хочуть їхати військовослужбовці Кольської флотилії.

Попри вмовляння всіх командирів, 60 осіб звільнилися з військової служби за контрактом. За словами одного з військовослужбовців, вони відмовилися від участі у "спеціальній військовій операції" на території України через те, що в їхньому контракті і навіть у присязі немає такого пункту їхати гинути незрозуміло за що в чужу країну.

Зараз ви читаєте новину «Російські моряки не хочуть бути гарматним м'ясом в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі