понеділок, 05 вересня 2022 09:58

Спецтема: Війна Росії проти України

У вищому командуванні РФ масштабні "чистки" – виганяють генералів

У вищому командуванні РФ масштабні "чистки" – виганяють генералів
У лавах командування російських військ провели нові "чистки". Звільнили відразу кількох генералів. Фото: ukrinform.ua

У лавах командування російських військ провели нові "чистки". Звільнили відразу кількох генералів.

Причина – незадовільні результати війни проти України, повідомляє у Telegram український журналіст Роман Цимбалюк.

За його словами, позбавили посад переважно воєначальників із Західного військового округу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навіщо Путіну третій армійський корпус – експерт пояснив

Зокрема, звільнено зі збройних сил РФ генерал-лейтенанта Андрія Сичового, який був командувачем Західного військового округу.

"У зв'язку з незадовільними результатами у проведенні "спеціальної військової операції" звільнено з ЗС РФ генерал-лейтенанта Владислава Єршова. Він був командувачем 6-ї загальновійськової армії Західного військового округу", – пише Цимбалюк.

Своєї посади також позбулися командувач 1-ї танкової армії Західного військового округу генерал-майор В'ячеслав Гуров. Звільнено й генерал-лейтенанта Якова Рязанцева з посади командувача 49-ї загальновійськової армії Південного військового округу.

У російських військ в Україні проблеми із моральним станом та дисципліною. Окрім втоми та великих втрат, однією з головних претензій особового складу армії загарбників до командування є невиплата зарплат, повідомляє британська розвідка.

Російські окупанти планують укріпити оборону Криму москвичами, пітерцями й строковиками. Військовим комісаріатам Московської та Ленінградської областей, зокрема Москви й Санкт-Петербурга, вже дали вказівки масово призивати на службу місцевих жителів.

Зараз ви читаєте новину «У вищому командуванні РФ масштабні "чистки" – виганяють генералів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі