пʼятниця, 05 травня 2023 05:02

Російські кораблі активізувалися у Північному морі: за ними спостерігають

Російські кораблі активізувалися у Північному морі: за ними спостерігають
У Північному морі з'явилися військові кораблі РФ. Фото: novyny.online.ua

Росія вивела в Північне море п'ять військових кораблів.

Сили оборони Норвегії підтвердили цю інформацію, пише видання Nettavisen.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тричі бачили російські військові кораблі: нові дані розслідування підривів "Північних потоків"

"Російські військові судна здійснюють діяльність, пов'язану з Днем перемоги 9 травня. Наразі в Північному морі перебувають кілька суден, і ця активність є більшою, ніж була в останні роки", – зазначається в коментарі.

Кораблі перебувають у міжнародних водах, що не є незаконним. Проте сам факт дуже цікавий. Норвежці продовжують стежити за ними.

Першим про раптову появу п'яти російських кораблів у Північному морі повідомив військовий аналітик з псевдонім HI Sutton. Ці судна вийшли з російських портів у Балтійському морі. Він так само назвав найбільш імовірною причиною цього маневру несподівані навчання.

Норвезька сторона не вперше вказує на зростання активності російського флоту. Зокрема у лютому норвезька розвідка повідомила, що вперше за останні 30 років Росія почала розгортати в Балтійському морі кораблі, озброєні тактичною ядерною зброєю.

У Росії 14 квітня Тихоокеанський флот у повному складі підняли за тривогою. Його привели у найвищу бойову готовність в рамках раптової перевірки за наказом міністра оборони Сергія Шойгу.

Зараз ви читаєте новину «Російські кораблі активізувалися у Північному морі: за ними спостерігають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі