вівторок, 25 червня 2024 13:05

РФ хоче підписати з Іраном договір про всеосяжну співпрацю

РФ хоче підписати з Іраном договір про всеосяжну співпрацю
Заступник міністра закордонних справ РФ Андрій Руденко стверджує, що російська сторона розраховує підписати угоду найближчим часом, оскільки робота над текстом близька до завершення. Фото: eastnews.ua

Росія планує у найближчому майбутньому підписати договір про всеосяжну співпрацю з Іраном.

Робота над текстом документу близька до завершення, заявив заступник міністра закордонних справ РФ Андрій Руденко в інтерв'ю "РИА Новости".

"Російська сторона розраховує підписати угоду найближчим часом. Усі формулювання знайдено", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Південна Корея збільшить допомогу Україні на тлі угоди КНДР із РФ

Торік газета The Wall Street Journal із посиланням на офіційних осіб США писала, що Іран готується поставити РФ ракети малої дальності.

Російський диктатор і лідер КНДР Кім Чен Ин нещодавно підписали договір про всеосяжне стратегічне партнерство. Документ передбачає надання взаємної допомоги в разі агресії проти однієї з цих держав.

Президент Російської Федерації Володимир Путін намагається створити коаліцію країн, щоб позиціонувати це об'єднання як альтернативу НАТО. Йдеться про країни, які мають історично теплі зв'язки із СРСР, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

Експерти дійшли висновку, що російський диктатор має на меті створити коаліцію країн, яку він міг би спробувати представити як реальну альтернативу НАТО. Також він прагне створити ілюзію, що західні країни єдині прихильники України, а решта світу - нібито стоїть за Росію.

Зараз ви читаєте новину «РФ хоче підписати з Іраном договір про всеосяжну співпрацю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі