субота, 06 січня 2024 08:07

РФ боїться погіршення відносин з Індією - ISW

РФ боїться погіршення відносин з Індією - ISW
Росія не хоче погіршення відносин з Індією. Фото: ukrinform.ua

Російські пропагандисти намагаються не допустити погіршення відносин між РФ та Індією.

Такі побоювання у росіян виникли через повідомлення, що країни Заходу нібито цілеспрямовано постачають в Україну артилерійські боєприпаси індійського виробництва. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зокрема, індійська філія російського урядового ЗМІ Sputnik 3 січня заявила, що ветеран військово-повітряних сил Індії звинуватив Словенію в купівлі індійських 155-мм артилерійських боєприпасів під фальшивими приводами та постачанні боєприпасів в Україну. При цьому Sputnik India підкреслив нейтральну позицію Нью-Делі щодо війни в Україні, а також тісне стратегічне партнерство країни з Росією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ має проблеми з поставками нафти в Індію

Водночас індійське видання "Economic Ties" повідомило, що російські чиновники зв'язалися з урядом Індії, щоб згладити тему передачі боєприпасів індійського виробництва, які надходять в Україну через європейських посередників.

Аналітики ISW підкреслюють, що не знайшли доказів використання будь-якою воюючою стороною артилерійських боєприпасів індійського виробництва. Експерти припускають, що російські джерела та офіційні особи, ймовірно, намагаються представити цю проблему як провокацію Заходу, щоб послабити можливу напругу з Індією.

"27 грудня президент Росії Володимир Путін і міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров зустрілися з міністром закордонних справ Індії Субрахманьямом Джайшанкаром, імовірно, для збереження критичних торгових відносин Росії з Індією", - йдеться у повідомленні.

Західні партнери мають надати Україні ракети великої дальності для ударів по території Росії. Так вважає міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

За його словами, партнери України мають відповісти на масований ракетний удар вранці 2 січня "мовою, зрозумілою диктатору Володимиру Путіну".

Зараз ви читаєте новину «РФ боїться погіршення відносин з Індією - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі